11 December 2021 Current Affairs

0
121
11 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

11 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 11 December 2021 

Ques 1. What is the rank of India in the Asia Power Index 2021?
Ans. fourth

Ques 2. At what age has the world’s oldest Test cricketer Ilene Ashe passed away?
Ans. 110 years

Ques 3. “Kajuveli Wetland” declared 16th Bird Sanctuary by Environment Forest and Climate Change Minister Supriya Sahu, is located at?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. What is the rank of Finance Minister Nirmala Sitharaman in the list of the World’s 100 Most Powerful Women 2021?
Ans. 37th place

Ques 5. Which state of India’s famous teacher and Padma Shri awardee Nandu Kishore Prusty has passed away?
Ans. Odisha

Ques 6. Which organization has released the World Malaria Report 2021?
Ans. World Health Organization

Ques 7. How long has the Union Cabinet approved the “Prime Minister’s Residence
Has approved the expansion of the scheme “Gramin”?
Ans. March 2024

Ques 8. Which day is celebrated all over the world on 10th December?
Ans. world human rights day

Ques 9. Who has been appointed by the BCCI as the captain of the ODI format of the India team after the captaincy in T20?
Ans. Rohit Sharma

Ques 10. India’s Jhili Dalabehda has won the silver medal in how many kg categories of women’s Commonwealth Weightlifting Championship?
Ans. 49kg category

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC, c

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here