12 December 2021 Current Affairs

0
208
12 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

12 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 12 December 2021 

Ques 1. Which IIT institute scientist Ropesh Goyal has won the “Young Geospatial Scientist” award?
Ans. IIT Kanpur

Ques 2. SBI and who has entered into an agreement to support the children of war veterans, prior-servicemen, and war widows?
Ans. Kendriya Sainik Board

Ques 3. Bhasha Sangam Mobile App has been launched with how many languages?
Ans. 22 languages

Ques 4. Dr. Suresh Jadhav, the executive director of which company, which played a role in the development of the Kovidshield vaccine, has passed away?
Ans. Serum Institute

Ques 5. Who has given observer status to the International Solar Alliance?
Ans. United Nations General Assembly

Ques 6. Which Chancellor of Germany has been elected by the Parliament of Germany after the Second World War, Olaf Scholz?
Ans. ninth

Ques 7. Which space agency has launched a new X-ray mission from Kennedy Space Center Florida?
Ans. NASA

Ques 8. Madhya Pradesh government has implemented a police commissioner system in Bhopal and in which city?
Ans. Indore

Ques 9. When is the World Children’s Fund Day celebrated?
Ans. 11 December

Ques 10. NITI Aayog has launched ‘e-Sawaari India Electric Bus Alliance’ in partnership with?
Ans. CESL and WRI India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here