Today Current Affairs 11 July 2024

0
35
Today Current Affairs 11 July 2024
Today Current Affairs 11 July 2024

Current Affairs

Today Current Affairs 11 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

11 July 2024 Current Affairs

Ques 1. Where did President Draupadi Murmu inaugurate Brahmakumari’s ‘Divya Retreat Centre’?
Ans. Bhubaneswar

Ques 2. Who has been appointed as the new head coach of the Indian men’s cricket team?
Ans. Gautam Gambhir

Ques 3. According to the WHO report, which is the most polluted country in the world?
Ans. Bangladesh

Ques 4. What is the name of the indigenous light tank unveiled by India?
Ans. Zoravar

Ques 5. Which institute has developed a purifier to remove fluoride from water and convert waste biomass into transport fuel?
Ans. IIT, Jodhpur

Ques 6. With which country has Ukraine’s President Vladimir Zelensky signed a ‘bilateral security agreement’?
Ans. Poland

Ques 7. Who are the flag bearers of the Indian contingent during the opening ceremony of the Paris 2024 Olympic Games?
Ans. PV Sindhu and Achanta Sharath Kamal

Ques 8. Union Minister Piyush Goyal has given what percentage of discount in license fees for women entrepreneurs?
Ans. 80%

Ques 9. Which country joined the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) as the 10th member?
Ans. Belarus

Ques 10. In which Tiger Reserve has tiger T-58 died?
Ans. Ranthambore Tiger Reserve, Sawai Madhopur

Ques 11. Who has launched the ‘Public Entertainment Portal’?
Ans. Vinay Kumar Saxena

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 06 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here