Daily Current Affairs 04 July 2024

0
38
Daily Current Affairs 04 July 2024
Daily Current Affairs 04 July 2024

Current Affairs

Daily Current Affairs 04 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

04 July 2024 Current Affairs

Ques 1. In which state has the ‘Kisan Samman Nidhi Yojana’ been launched?
Ans. Rajasthan

Ques 2. The tragic accident that took place during Bhole Baba’s satsang in July 2024 in which 121 people died, took place in which district of Uttar Pradesh?
Ans. Hathras

Ques 3. The first week of July will be celebrated as which week in Delhi?
Ans. Doctors Week

Ques 4. Which new gallery has been started for tourists in the City Palace Museum, Udaipur?
Ans. Life in Zenana Gallery

Ques 5. Which university has started a training course on Artificial Intelligence and Machine Learning?
Ans. Jamia Millia Islamia

Ques 6. Where is the 13th edition of the India-Thailand joint military exercise Maitri being held?
Ans. Fort Wachiraprakan, Tak Province, Thailand

Ques 7. Which scheme has been launched to provide relief to animal keepers of rural and urban areas from veterinary problems?
Ans. A-Help Scheme

Ques 8. Who has been appointed as the coach and mentor of Royal Challengers Bangalore?
Ans. Dinesh Karthik

Ques 9. The Central Government has extended the tenure of Chief Secretary ‘Neerabh Kumar Prasad’ of which state by six months?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 10. Which medal has Manju Bala won in hammer throw in the 63rd National Inter-State Senior Athletics Championship in Panchkula, Haryana?
Ans. Gold Medal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 04 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here