Daily Current Affairs 01 July 2024

0
58
Daily Current Affairs 01 July 2024
Daily Current Affairs 01 July 2024

Current Affairs

Daily Current Affairs 01 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

01 July 2024 Current Affairs

Ques 1. According to the UN report, the number of smokers in the world has increased by how much percent?
Ans. 20 percent

Ques 2. Who has been awarded the 12th ‘Vishwa Hindi Samman’?
Ans. Dr. Usha Thakur

Ques 3. In which state, ‘School in a Box’ kits will be given to children in flood relief camps?
Ans. Assam

Ques 4. Which station in the country has become the first to build a road from Jaipur Military Station plastic waste?
Ans. Second

Ques 5. Which state has signed an agreement to build a film city?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 6. Which country’s player David Warner has retired from international cricket?
Ans. Australia

Ques 7. Which bank launched UPI enabled RuPay web credit card?
Ans. Federal Bank

Ques 8. Where in the state will the Metropolitan Surveillance Unit be established to prevent threats to human health due to climate change?
Ans. Jaipur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here