16 May 2024 Current Affairs

0
16
16 May 2024 Current Affairs
16 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

16 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 16 May 2024

Ques 1. Which bank has announced to close ‘inactive accounts’ on 01 June 2024?
Ans. pnb

Ques 2. Who has been given the highest Rao Siha Samman of Marwar this year by Mehrangarh Museum Trust on the occasion of 566th Foundation Day of Jodhpur in Rajasthan?
Ans. Dr. Bhim Sen Singhal

Ques 3. Who has become the first Indian woman to win a medal in the Asian Trampoline Gymnastic Championships?
Ans. Srishti Khandagale

Ques 4. On which date is ‘International Nurses Day’ celebrated?
Ans. 12 May

Ques 5. Which day was declared as World Football Day by the United Nations General Assembly?
Ans. 25th May

Ques 6. Which only Crocodile Park of Rajasthan will be developed as eco tourism?
Ans. Baghdada Nature Park, Udaipur

Ques 7. Where has Foreign Minister Dr. Subrahmanyam Jaishankar inaugurated the ‘Arbitration Bar of India’?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which organization has adopted the first law to deal with violence against women?
Ans. America

Ques 9. Where in Rajasthan has the Padma Memorial Library been constructed on the lines of the green house design of Switzerland?
Ans. Silva village, Bikaner

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here