Daily Current Affairs 03 July 2024

0
62
Daily Current Affairs 03 July 2024
Daily Current Affairs 03 July 2024

Current Affairs

Daily Current Affairs 03 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

03 July 2024 Current Affairs

Ques 1. Which ministry of India has launched ‘e-statistics portal’?
Ans. Ministry of Statistics and Program Implementation

Ques 2. Who assumed the post of Chief of Army Staff on July 1, 2024?
Ans. Lieutenant General NS Raja Subramani

Ques 3. Which country has contributed 11 lakh 60 thousand dollars to promote Hindi in the United Nations?
Ans. India

Ques 4. Chief Minister Bhajanlal Sharma has constituted a committee under the chairmanship of 19 newly formed districts?
Ans. Lalit K Panwar

Ques 5. BCCI has announced a prize money of how many crores of rupees to the Indian cricket team that won the T20 World Cup?
Ans. Rs 125 crore

Ques 6. Where has the first witness protection scheme been launched to provide justice?
Ans. Assam

Ques 7. Which is the first state in the country to implement the faceless management system for the administration of GST works?
Ans. Rajasthan

Ques 8. Where has the ‘One Tree for Mother’ tree plantation campaign been started?
Ans. Dhaka

Ques 9. Who has topped the IMF Artificial Intelligence Readiness Index 2024?
Ans. Singapore

Ques 10. Which campaign has been launched by Rajasthan Patrika for tree plantation in the state?
Ans. Haryaalo Rajasthan Abhiyan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 03 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here