• Wed. Apr 17th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Indian Space Programme || Indian Space

ByAdmin

Jun 28, 2021
Indian Space ProgrammeIndian Space

Indian space station live

Ques 21. Father of Modern Space Science ?

Ans: Galileo Galilei

Ques 22. The 100th space mission of ISRO ?
Ans: PSLV C- 21

Ques 23. Father of Indian Space Science ?
Ans: Vikram Sarabhai

Ques 24. PSLV C -21 launched from ?
Ans: Sriharikota

Ques 25. PSLV C -21 launched on ?
Ans: 9 September  2012

Ques 26. PSLV C-20 launched from ?
Ans: Sriharikotta

Ques 27. Sateliites in PSLV C- 21 ?
Ans: SPOT 6 (France), PROITERES (Japan)

Ques 28. PSLV C -20 launched on ?
Ans: 25 February  2013

Ques 29. The 101th space mission of ISRO ?
Ans: PSLV C -20

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: indian space programme upsc,  indian space program essay, indian space program pdf, who is said to be the father of indian space programme, evolution of indian space programme

By Admin

One thought on “Indian Space Programme || Indian Space”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *