Indian Space Programme || Indian Space

1
119
Indian Space Programme
Indian Space

INDIAN SPACE PROGRAMME

In this post we share about Indian Space Programme. It is an important topic for all competitive exams and also for general knowledge. Here, we define related question about Indian Space.

Indian Space Station

Ques 1. Father of indian space programme ?
Ans: Vikram Sarabhai

Ques 2. The rocket launching station which lines near to the equator ?
Ans: Thumba

Ques 3. First rocket launching station in india ?
Ans: Thumba(1962)

Ques 4. TERLS was formally dedicated to the United Nations (UN) on ?
Ans: 2 February 1968

Ques 5. First rocket launched from Thumba ?
Ans: Nike Appache(1963)

Ques 6. The Rocket launched from Thumba on the fifty anniversary of first rocket launch
Ans: RH 200

Ques 7. First chairman of ISRO ?
Ans: Vikram Sarabhai

Ques 8. Rocket RH 200 was launched on ?
Ans: 21 November 2013

Ques 9. Indian Space department, and Space commission when came into existence in ?
Ans: 1972

Ques 10. Aryabhatta was launched on ?
Ans: 19 Apirl 1975

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here