GK Question Series Two

0
25
GK Question Series Two
GK Question Series Two

GK Question

GK Question Series Two: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Two

Ques 1. When did Nadir Shah attack India?
Ans. 1739 AD

Ques 2. When did Shivaji die?
Ans. April 12, 1680

Ques 3. When did the battle of Samugarh take place?
Ans. In 1658

Ques 4. Where was Nadir Shah the ruler?
Ans. Iran’s

Ques 5. When did Madhavrao Narayan become Peshwa?
Ans. In 1761

Ques 6. Which Guru helped the rebellious Mughal prince with money and mind?
Ans. Guru Arjun Dev

Ques 7. Who made the adjustments of ‘Adi Granth’?
Ans. Guru Arjun Dev

Ques 8. Pearl is mainly made of which material?
Ans. Calcium carbonate

Ques 9. Which element is found in maximum quantity in the human body?
Ans. Oxygen

Ques 10. What is used to remove rust stains from clothes?
Ans. Oxalic acid

Ques 11. What is the botanical name of mango?
Ans. Mangifera Indica

Ques 12. Which is called the country of sunrise?
Ans. Japan

Ques 13. Which is the capital of Bangladesh?
Ans. Dhaka

Ques 14. Where is Wankhed Stadium located?
Ans. Mumbai

Ques 15. What is called the gem of Karnataka?
Ans. Mysore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, 100 easy general knowledge questions and answers, 60 general knowledge questions with answers, 50 gk questions with answers, 100 easy general knowledge questions and answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here