GK Question Series Twenty One

0
32
GK Question Series Twenty One
GK Question Series Twenty One

GK Question Series Twenty One

GK Question Series Twenty One: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty One

Ques 1. Where did Lord Buddha attain enlightenment?
Ans. Bodhgaya

Ques 2. Who founded Arya Samaj?
Ans. Swami Dayanand

Ques 3. Which is the script of Punjabi language?
Ans. Gurmukhi

Ques 4. Which mega temple was initially conceived and constructed during the reign of Suryavarman II?
Ans. Temple of Angkor Wat

Ques 5. Which Sikh Guru wrote Zafarnama in Persian language?
Ans. Guru Gobind Singh

Ques 6. Where was Nadir Shah the ruler?
Ans. Iran’s

Ques 7. When did Madhavrao Narayan become Peshwa?
Ans. In 1761

Ques 8. Who produces the sound of highest intensity?
Ans. Tiger

Ques 9. Who made the adjustments of ‘Adi Granth’?
Ans. Guru Arjun Dev

Ques 10. What is called the gem of Karnataka?
Ans. Mysore

Ques 11. Pearl is mainly made of which substance?
Ans. Calcium carbonate

Ques 12. What was the childhood name of Gautam Buddha?
Ans. Siddharth

Ques 13. What is the average amount of salt in sea water?
Ans. 3.5%

Ques 14. Which is the capital of Bangladesh?
Ans. Dhaka

Ques 15. In which country did the rickshaw first run?
Ans. Japan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here