28 May 2024 Current Affairs

0
59
28 May 2024 Current Affairs
28 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

28 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 28 May 2024 

Ques 1. Who has been appointed MD and CEO of Axis Bank?
Ans. Amitabh Chaudhary

Ques 2. Where has the 10th World Water Forum been held?
Ans. Indonesia

Ques 3. Which has been declared by the United Nations as International Markhor Day?
Ans. 24th May

Ques 4. Who has been appointed as the Governor of Reserve Bank of India?
Ans. Shaktikanta Das

Ques 5. Which Nation will supply next generation nuclear fuel to India?
Ans. Russia

Ques 6. Where has the Indian Air Force (IAF) tested ‘ROCKS’ or ‘Crystal Maze-2’ ballistic missile?
Ans. Andaman Nicobar

Ques 7. On which channel will the cultural programs of Indira Gandhi National Center for the Arts be telecast every Sunday?
Ans. DD Bharti

Ques 8. Which company has acquired SocialBoat?
Ans. noise

Ques 9. Which country has appointed Abhay Sharma as the head coach?
Ans. Uganda

Ques 10. Which state’s e-rickshaw driver Aarti has been honored with the UK’s Women Empowerment Award?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here