29 May 2024 Current Affairs

0
25
29 May 2024 Current Affairs
29 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

29 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 May 2024 

Ques 1. Which team has won the title of Indian Premier League 2024?
Ans. Kolkata Knight Riders

Ques 2. Who has received the Golden Visa from the Department of Culture and Tourism of UAE?
Ans. Rajinikanth

Ques 3. Which program has been launched at Shri Karna Narendra Agricultural University for agricultural students and innovative agricultural startups?
Ans. Cohort- 10.0

Ques 4. Who has won the Grand Prix award for his film ‘All We Imagine as Light’ at the Cannes Film Festival?
Ans. Payal Kapadia

Ques 5. Who became the first woman to climb Mount Everest three times in a single season?
Ans. Purnima Shrestha

Ques 6. Where has the world’s first 100% biodegradable pen been launched?
Ans. India

Ques 7. Which campaign has been launched to free Bharatpur, the biggest hot-spot of cyber frauds in the country, from cyber frauds?
Ans. Operation Anti Wire

Ques 8. Who has launched the world’s first 100% biodegradable pen?
Ans. Saurabh H. Mehta

Ques 9. Scientists of which university have developed a possible vaccine for malaria?
Ans. JNU

Ques 10. Which woman sarpanch of the state has been selected for ‘She Represent 2024’ among the 40 progressive women sarpanches of the country?
Ans. Pyari Kumari Chauhan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here