GK Question Series Twenty Four

0
46
GK Question Series Twenty Four
GK Question Series Twenty Four

GK Question Series Twenty Four

GK Question Series Twenty Four: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty Four

Ques 1. What is the total number of Puranas?
Ans. 18

Ques 2. What was the ancient name of Ujjain?
Ans. Avantika

Ques 3. Who was the author of the book ‘The Great Revolt’?
Ans. Ashok Mehta

Ques 4. Fulhar Lake is located in which state of India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Which article gives the right to free and compulsory education?
Ans. Article 21 A

Ques 6. Under which article the Governor has the power to pardon for any crime?
Ans. Article 161

Ques 7. Who hired the Komagatamaru?
Ans. Baba Gurudutt Singh

Ques 8. To whom is the Union Council of Ministers responsible?
Ans. Lok Sabha

Ques 9. In which sport is the Wellington Trophy awarded?
Ans. Hockey

Ques 10. Which two states were formed by dividing Bombay State in 1960?
Ans. Maharashtra and Gujarat

Ques 11. Where is Jinnah House?
Ans. Mumbai

Ques 12. Who appoints the member of the Union Public Service Commission?
Ans. President

Ques 13. Who was the author of Mahabharata?
Ans. Ved Vyas

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here