05 June 2024 Current Affairs

0
35
05 June 2024 Current Affairs
05 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

05 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 June 2024

Ques 1. Who has taken charge as the new Director of Indira Gandhi Centre for Atomic Research (IGCAR) Kalpakkam?
Ans. Chandrashekhar Gaurinath Karhadkar

Ques 2. Which world record did India create in the Lok Sabha elections 2024?
Ans. Highest total number of voters

Ques 3. Who has taken over as the Commandant of the College of Defence Management?
Ans. Harsh Chhibber

Ques 4. In the voter awareness ranking released on social media by the Election Commission of India, Rajasthan has been ranked at what position in the country?
Ans. First

Ques 5. How many medals has India won in total in the ‘Taiwan Athletics Open’?
Ans. 07

Ques 6. Russia and which country have resumed nuclear energy cooperation?
Ans. Uzbekistan

Ques 7. According to the report released by the Airport Authority of India (AAI), which is the 11th busiest airport in the country?
Ans. Sanganer Airport, Jaipur

Ques 8. Which country’s space mission Chang’e-6 has made a successful landing on the darkest part of the Moon?
Ans. China

Ques 9. How many medals have been won by the participants of Rajasthan in the ‘India Skills 2023-24’ competition held in Delhi?
Ans. 19 medals

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here