06 June 2024 Current Affairs

0
49
06 June 2024 Current Affairs
06 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

06 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 06 June 2024 

Ques 1. ‘Claudia Sheinbaum’ has been elected the first woman President of which country?
Ans. Mexico

Ques 2. Which Lok Sabha seat set the record for the highest number of votes received by NOTA in the 2024 elections?
Ans. Indore

Ques 3. IRDAI has approved whose appointment as the Chairman of ICICI Prudential Board?
Ans. Sandeep Batra

Ques 4. Which operation is being run by the Railway Protection Force (RPF) to rescue missing children in the country including Rajasthan?
Ans. Operation ‘Nanhe Farishte’

Ques 5. Whom did South Africa defeat by six wickets in the ICC T-20 Cricket World Cup?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. Which party has won the by-election held on Bagidora assembly seat of Rajasthan?
Ans. Bharat Adivasi Party (BAP)

Ques 7. Where has the National Coordination Committee held a meeting for the world’s largest grain storage scheme?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which IIT has established the DRDO Industry Academic Centre of Excellence?
Ans. IIT Kanpur

Ques 9. In which country has the ‘Maharana Pratap Mahotsav’ been organized for the first time?
Ans. Georgia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here