GK Question Series Twenty Five

0
29
GK Question Series Twenty Five
GK Question Series Twenty Five

GK Question Series Twenty Five

GK Question Series Twenty Five: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty Five

Ques 1. Which state is called the basket of fruits?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 2. Which state is called the capital of oranges?
Ans. Nagpur

Ques 3. Which state is called the garden of India?
Ans. Bangalore

Ques 4. Who made the permanent settlement with the landlords?
Ans. Lord Cornwallis

Ques 5. Which state is called the city of festivals?
Ans. Madurai

Ques 6. Which state is called the gateway of India?
Ans. Mumbai

Ques 7. Which place is called the Holy Land of Temples?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. Where is ATP produced?
Ans ➺ Mitochondria

Ques 9. Which state is called the basket of rice?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. Which place is called the Manchester of India?
Ans. Ahmedabad

Ques 11. Which place is called the City of Lakes?
Ans ➺ Srinagar

Ques 12. Which place is called the Heartland of India?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 13. Which place is called the Paris of India?
Ans. Jaipur

Ques 14. Which place is called the Sugar Bowl of India?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here