GK Question Series Nineteen

0
54
GK Question Series Nineteen
GK Question Series Nineteen

GK Question Series Nineteen

GK Question Series Nineteen: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Nineteen

Ques 1. When was India’s national song ‘Vande Mataram’ first sung?
Ans. 1896

Ques 2. Who founded ‘Veda Samaj’?
Ans. Sridharalu Naidu

Ques 3. When was ‘Veda Samaj’ established?
Ans. 1871

Ques 4. Between whom was the Poona Pact signed?
Ans. Gandhiji and Ambedkar

Ques 5. When was the Poona Pact signed?
Ans. 25 September 1932

Ques 6. ‘Wood Despatch’ is related to whose reforms?
Ans. Education

Ques 7. How many radio active series are found in nature?
Ans. 3

Ques 8. Which vitamins are fat soluble?
Ans. Vitamin A, D, E, K

Ques 9. When did Gandhiji start the Civil Disobedience Movement?
Ans. In 1930

Ques 10. Where is the headquarters of Asian Development Bank located?
Ans. Manila

Ques 11. When did Nadir Shah attack India?
Ans. In 1739

Ques 12. What is Operation Flood related to?
Ans. From milk production

Ques 13. By whom was ‘Wood Dispatch’ implemented?
Ans. Dalhousie

Ques 14. When was ‘Wood Dispatch’ implemented?
Ans. In 1854

Ques 15. Who is considered the real founder of the Portuguese Empire in India?
Ans. Alfonso de Albuquerque

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here