24 May 2024 Current Affairs

0
36
24 May 2024 Current Affairs
24 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

24 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 May 2024 

Ques 1. Which country’s defense companies have been banned by China from selling arms to Taiwan?
Ans. America

Ques 2. How much amount did the Reserve Bank of India (RBI) approve to transfer as surplus to the Central Government for the accounting year 2023-24?
Ans. Rs 2.11 lakh crore

Ques 3. Which Indian company has secured the third position globally in the ATD BEST Awards 2024, the highest position for any Indian company?
Ans. NTPC

Ques 4. Which tigress has died in Machiya Safari Biological Park?
Ans. Ambika

Ques 5. Who is the Prime Minister of Britain?
Ans. Rishi Sunak

Ques 6. Who becomes the first Indian pageant director to grace the red carpet at the 77th Cannes Film Festival in 2024?
Ans. Urmimala Borua

Ques 7. According to the report of Botanical Survey of India (BSI), which plant found on the sandy banks of Thar is on the verge of extinction?
Ans. Acacia jacquemontii

Ques 8. From which country has the Indian Army received 27000 AK-203 assault rifles?
Ans. Russia

Ques 9. Who inaugurated the Indian Air Force Emergency Medical Response System (EMRS) at the Command Hospital, Bengaluru?
Ans. Air Chief Marshal VR Choudhary

Ques 10. Who has been named as the nodal agency for the implementation of ‘Inter Operable Criminal Justice System-2.0’ in Rajasthan?
Ans. National Crime Records Bureau

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here