GK Question Series Five

0
37
GK Question Series Five
GK Question Series Five

GK Question Series Five

GK Question Series Five: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Five

Ques 1. In which country are the hills named Black Hill, Blue Pahad and Green Pahad located?
Ans. United States

Ques 2. The maximum distance of -1° longitude is the minimum?
Ans. On the equator

Ques 3. Where is the original residence of Maori?
Ans. In New Zealand

Ques 4. What is the capital of ‘Uganda’?
Ans. Kampala

Ques 5. Which is the largest canal project of India?
Ans. Indira Gandhi Canal (Rajasthan Canal) Project

Ques 6. Which malaria medicine is made from Cinchona tree?
Ans. Quinine

Ques 7. Which river forms the delta of Sundarban?
Ans. Ganga

Ques 8. In which state is the largest gold mining mine ‘Homestake’ of the United States located?
Ans. South Dakota

Ques 9. Where is the ‘Meseta Plateau’ located?
Ans. Spain and Portugal

Ques 10. Where is the headquarters of ‘Indian Forest Survey Department’ established in 1981?
Ans. Dehradun

Ques 11. In which state and on which river is ‘Hirakud Project’ located?
Ans. Odisha, on Mahanadi

Ques 12. What is the capital of ‘Rwanda’?
Ans. Kigali

Ques 13. In which mountain range is Mount Etna located?
Ans. Sicily (Italy)

Ques 14. Who discovered Greenland?
Ans. Rabat Peary

Ques 15. Which is the highest waterfall
Ans. Salto Angel (Venezuela)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here