30 April 2024 Current Affairs

0
41
30 April 2024 Current Affairs
30 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

30 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 April 2024 

Ques 1. Where has the global education and training exhibition ‘Getex 2024’ been organised?
Ans. Dubai

Ques 2. Which country has appointed Abhay Sharma as head coach before the T20 World Cup?
Ans. uganda

Ques 3. Who achieved a hat-trick of gold medals at the Archery World Cup Stage 1 in Shanghai on April 27, 2024?
Ans. Jyoti Surekha Vennam

Ques 4. In which country is the World Energy Congress 2024 being organized?
Ans. Netherlands

Ques 5. Who has been appointed as the ambassador of ‘ICC Women’s T20 World Cup Qualifier’?
Ans. Saurabh Garg

Ques 6. Who is considered the “Father” of modern ballet, and his birthday is celebrated as International Dance Day?
Ans. Jean-Georges Noverre

Ques 7. Who has been awarded an honorary doctorate by the American University for Sports Excellence?
Ans. Gaurav Sharma

Ques 8. In which country will Indian and Russian companies manage the airport built by China?
Ans. Sri Lanka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here