01 May 2024 Current Affairs

0
38
01 May 2024 Current Affairs
01 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

01 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 May 2024 

Ques 1. Where has the SCO Defense Ministers meeting been held?
Ans. Kazakhstan

Ques 2. Who secured a Paris 2024 quota for India in women’s skeet with a silver medal at the Shotgun Olympic Qualification Championships in Qatar?
Ans. Maheshwari Chauhan

Ques 3. Who has been appointed Deputy Secretary in DOCP?
Ans. Anurag Chandra

Ques 4. Which district has stood first in the state in the recently released state ranking of the National Immunization Programme?
Ans. Banswara

Ques 5. Which country’s parliament has passed a bill declaring homosexual relations a crime?
Ans. Iraq

Ques 6. Which medal has Indian para shooter Mona Aggarwal won in the ‘World Shooting Para Sports Tournament’?
Ans. Gold

Ques 7. In which government school of the state has a Constitution Room been built for the first time under the PMShree Scheme?
Ans. Government Higher Secondary School, Bawadi Jodhpur

Ques 8. Which country has America included in its priority monitoring list for IP security?
Ans. India

Ques 9. Where is the first investiture ceremony held at the National War Memorial of IAF?
Ans. New Delhi

Ques 10. Which position has the Rajasthan student team achieved in the National Rugby Football Competition held in Pune, Maharashtra?
Ans. fifth and sixth place

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here