• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

General Knowledge Questions With AnswersGeneral Knowledge Questions With Answers

General Knowledge Questions With Answers

In this, Blog we Define 100 General Knowledge Questions With Answers It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

General Knowledge Questions

Ques 1. In which lake is the highest salinity found in the world?
Ans. Vaughan Lake

Ques 2. In which field did Nandlal Bose earn fame?
Ans. Painting

Ques 3. Which is the largest river flowing in India?
Ans. Ganga

Ques 4. In which country was the parliamentary system of governance first implemented?
Ans. Britain

Ques 5. What is the minimum age to become Prime Minister?
Ans. 25 years

Ques 6. Where is the ‘Indian School of Mining’ (ISM) located?
Ans. Dhanbad

Ques 7. Bordeaux port of France is situated on the banks of which river?
Ans. Garoon

Read Also: Gk Questions

Ques 8. Who wrote the book named Arthashastra?
Ans. Chanakya (Kautilya)

Ques 9. In which state is Kolleru Lake located?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 10. Where is the famous cultural center ‘Bharat Bhawan’ located?
Ans. Bhopal

Ques 11. In which state is Fatehpur Sikri located?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 12. Who laid the foundation of Lingaraj Temple?
Ans. Yayati Kesari

Ques 13. Where is the famous Jag Mandir Lake located?
Ans. Rajasthan

Ques 14. What does the stupa symbolize in Buddhism?
Ans. Mahaparinirvana

Ques 15. Who is the proponent of Advaita theory?
Ans. Shankaracharya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: gk questions with answers in hindi, gk questions with answers rajasthan, 50 gk questions with answers, 100 general knowledge questions and answers, 60 general knowledge questions with answers.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *