22 March 2024 Current Affairs

0
61
22 March 2024 Current Affairs
22 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

22 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 March 2024 

Ques 1. World Air Quality Report 2023 has been released by which Swiss organization?
Ans. IQAir

Ques 2. Which state government has agreed to implement PM Shri Yojana?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Which gram panchayat of the state has been awarded the International Organization for Standardization (ISO) certificate?
Ans. Munjasar, Phalodi

Ques 4. Which country is on top in ‘World Happiness Index 2024’?
Ans. finland

Ques 5. Who has been appointed as the Chairperson of Lokayukta of Mizoram in March 2024?
Ans. Lalmalsawma

Ques 6. Which district police administration range of the state has started ‘Operation Nirbhay’ to nab the criminals?
Ans. Bharatpur

Ques 7. Who was given the additional charge of Governor of Telangana?
Ans. CP Radhakrishnan

Ques 8. Which country hosted the 3rd Summit for Democracy Summit in 2024?
Ans. south korea

Ques 9. Who has been awarded the ‘Sangeet Kalanidhi Award’?
Ans. T M Krishna

Ques 10. Who has created a world record in the Bharat Rang Mahotsav organized by the National School of Drama (NSD) New Delhi?
Ans. Jitendra Sharma

Ques 11. Which bank partnered with the Indian Olympic Association for Paris Olympics 2024?
Ans. Yes Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here