Daily Current Affairs 06 July 2024

0
28
Daily Current Affairs 06 July 2024
Daily Current Affairs 06 July 2024

Current Affairs

Daily Current Affairs 06 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

06 July 2024 Current Affairs

Ques 1. Where has Air Force Chief Air Chief Marshal VR Choudhary inaugurated the Weapon System School?
Ans. Hyderabad

Ques 2. The breakdown of which country’s satellite has increased the threat to ISS and space traffic?
Ans. Russia

Ques 3. Rajasthan has become which state of the country to prepare a 10-year action plan for road safety in collaboration with the World Bank?
Ans. First

Ques 4. Where has the SCO Summit 2024 been organized?
Ans. Astana

Ques 5. Who has become the new CMD of ‘PGCIL’?
Ans. Ravindra Kumar Tyagi

Ques 6. A spiritual corridor will be built from where to Mahakal of Ujjain in Rajasthan to promote religious tourism in the state?
Ans. Khatu Shyamji, Sikar

Ques 7. Who has been appointed as the Deputy National Security Advisor (NSA) of India?
Ans. TV Ravichandran

Ques 8. The 16th edition of the joint military exercise ‘Nomadic Elephant’ has started between the armies of India and which country?
Ans. Mongolia

Ques 9. Who has won the gold medal in the walking competition of the 63rd National Inter-State Senior Athletics Championship held in Panchkula, Haryana?
Ans. Sanjay Kumar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 06 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here