07 & 08 July 2024 Current Affairs

0
30
07 & 08 July 2024 Current Affairs
07 & 08 July 2024 Current Affairs

Current Affairs

07 & 08 July 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

07 & 08 July 2024 Current Affairs

Ques 1. Kier Starmer, who gave a tough fight to PM Rishi Sunak in the UK general elections, belongs to which party?
Ans. Labour Party

Ques 2. When will 12 lakh saplings be planted simultaneously under the Ek Ped Maa Ke Naam campaign?
Ans. 6 July

Ques 3. Which phase of the ‘TB Mukt Gram Panchayat Abhiyan’ has been started by the Medical and Health Department in 9,325 gram panchayats of the state in July 2024?
Ans. Third

Ques 4. Who will host the 46th session of the ‘UNESCO World Heritage Committee’?
Ans. India

Ques 5. In which state’s medical colleges will students be able to study medicine through Hindi medium from the upcoming academic session?
Ans. Bihar

Ques 6. In which stadium in Mumbai was the Indian cricket team welcomed after returning to the country after winning the T20 World Cup?
Ans. Wankhede Stadium

Ques 7. Which district administration has been awarded the National Award under ‘Ek Yudh Nasha Ke Viruddh Abhiyan’ for child de-addiction?
Ans. Jhunjhunu

Ques 8. Who has been named as ‘MD & CEO’ by SBI General Insurance?
Ans. Naveen Chandra Jha

Ques 9. Who is the President of Kenya?
Ans. William Ruto

Ques 10. Which medal has Rajasthan Girls team won in the Roller Derby competition of the Open National Ranking Championship held in Noida?
Ans. Silver Medal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 06 July 2024.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here