Daily Current Affairs 05 July 2024

0
29
Daily Current Affairs 05 July 2024
Daily Current Affairs 05 July 2024

Current Affairs

Daily Current Affairs 05 July 2024: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

05 July 2024 Current Affairs

Ques 1. How much time does it take for the Aditya-L1 spacecraft to complete one revolution around the L1 point?
Ans. 178 days

Ques 2. Which organisation has approved a $1.5 billion loan to support India’s green hydrogen initiative?
Ans. World Bank

Ques 3. Where has the Global India AI Summit-2024 been organized?
Ans. New Delhi

Ques 4. In which state ‘Gwala Diwas’ has been celebrated?
Ans. Sikkim

Ques 5. Which District Collector has launched the ‘Sashakt Baraan Pragati Ko Shakti’ campaign?
Ans. Rohitashv Singh Tomar

Ques 6. Which Union Minister has launched the Nirmaan Portal?
Ans. G Kishan Reddy

Ques 7. Which country topped the Under-23 Asian Wrestling Championship?
Ans. India

Ques 8. In which state has Hul Day been celebrated?
Ans. Jharkhand

Ques 9. Who has been awarded the title of Ironman in the endurance event Ironman European World Championship held in Hamburg (Germany)?
Ans. Ankur Jain

Ques 10. Which United Nations agency has recently released the annual World Drug Report?
Ans. UNODC

Ques 11. ADB has signed a loan letter of $ 170 million with which country?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Related Post

Tags: current affairs answers, current affairs in Hindi, today current affairs in Hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of India, Daily Current Affairs 01 July 2024, Daily Current Affairs 05 July 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here