100 Computer Questions And Answers

0
263
100 Computer Questions And Answers
100 Computer Questions And Answers

100 Computer Questions And Answers

100 Computer Questions And Answers: In this post, we share about Computer Question With Answer. these are all Important Questions for all competitive exams. Questions related to this topic are asked in many exams Like- Bank, SSC, IA, Computer Teacher, Etc.

Computer Question

Ques 1. What is the processing done in the computer?
Ans. In CPU

Ques 2. Due to the wide application of computers, what is the modern era called?
Ans. Computer era

Ques 3. CPU What are the factors affecting the speed of
Ans. Word range, computer clock and cache memory

Ques 4. What happens to the speed of the computer if the word range (world length) is more?
Ans. increases

Ques 5. In which are the control, memory, arithmetic and logic units?
Ans. In CPU

Ques 6. What is CRAY?
Ans. Super computer

Ques 7. What are file extensions used for?
Ans. To identify the file type

Ques 8. What is the number of ‘function-key’ in the keyboard?
Ans. 12

Ques 9. How many types of computers are there?
Ans. two types

Ques 10. Microprocessor is the computer of which generation?
Ans.  IV

Ques 11. What is the code with different length-width lines read from computer called?
Ans. Bar code

Ques 12. What is the common name of modulator-de-modulator?
Ans. Modem

Ques 13. Who owns the Excel workbook collection?
Ans. of the worksheet

Ques 14. What is Oracle?
Ans. Database software

Ques 15. What is Pascal?
Ans. A language of computer

Ques 16. What is the point at which data enters or leaves the computer called?
Ans. Terminal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: 50 computer questions with answers, computer questions with answers, 100 computer questions and answers in english, 100 computer questions and answers pdf, 20 questions on computer, computer basic questions in english, basic computer question and answer, computer basic questions pdf.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here