Current Affairs 03 July 2023

0
97
Current Affairs 03 July 2023
Current Affairs 03 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 03 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

03 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which IIT has proposed sports quota to promote diversity?
Ans. IIT Madras

Ques 2. Fiji has recently decided to open its first embassy in which country?
Ans. Israel

Ques 3. Which state has emerged as India’s top electronics exporter in FY2023?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. Which state’s police has launched a new scheme for women traveling alone at night?
Ans. Tamil Nadu

Ques 5. When is ‘International Family Remittance Day’ celebrated?
Ans. June 16

Ques 6. Who has got the Most Preferred Workplace of 2023-24 award?
Ans. NTPC

Ques 7. Who has topped the recently released list of ‘Startup Ecosystem Global List’?
Ans. Silicon Valley

Ques 8. Which Indian boxer has been named the Global Indian Icon of the Year at the UK-India Awards?
Ans. Mary Kom

Ques 9. Which country has become the top source of international travelers in Asia?
Ans. India

Ques 10. Where has 10C partnered with Lajajet to set up an aviation fuel plant?
Ans. Haryana

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here