Current Affairs 04 July 2023

0
95
Current Affairs 04 July 2023
Current Affairs 04 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 04 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

04 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. In which state the 588th Coronation Day of ‘Gajapati Kapilendra Dev’ has been celebrated?
Ans. Odisha

Ques 2. Which bank is going to become the fourth most valuable bank in the world?
Ans. HDFC

Ques 3. Where will India’s biggest multilateral air force exercise named Tarang Shakti be held at a special place?
Ans. In Rajasthan

Ques 4. Who has won his second title of Lausanne Diamond League?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 5. Which tourist place will be developed as Iconic Destination by the state government?
Ans. Amer, Jaipur

Ques 6. From where to where will the second Vande Bharat train of Rajasthan run?
Ans. Jodhpur to Sabarmati

Ques 7. India’s first ‘Police Drone Unit’ will be launched in which state?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. Which country has become the first country in the world to ban thin plastic bags in supermarkets?
Ans. new zealand

Ques 9. International Parliamentarian Day 2023 has been celebrated recently?
Ans. On 30 June

Ques 10. In which district Rajasthan government will build Satyavrat Rawat Chunda Panorama?
Ans. Chittorgarh

Ques 11. Where was the annual festival of Rajasthan’s rich culture ‘Zeeman 2023’ organized?
Ans. London

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here