Gk Questions And Answers In English

1
47
Gk Questions And Answers In English
Gk Questions And Answers In English

Gk Questions And Answers In English

Gk Questions And Answers In English: In this post, we share GK questions. Gk Questions And Answers is very important for all competitive exams. All candidates must be read this post and Learn GK Questions.

Gk Questions And Answers

Ques 1. Who founded the Muslim League?
Ans. Samimullah and Aga Khan

Ques 2. Why did the ‘Swadeshi Movement’ start?
Ans. Against the partition of Bengal

Ques 3. When did the ‘Lucknow Agreement’ take place?
Ans. 1916 AD.

Ques 4. Who propounded the ‘Principle of Passive Resistance’?
Ans. Arvind Ghosh

Ques 5. Who presided over the Calcutta session of the Congress in 1906 AD?
Ans. Dadabhai Naoroji

Ques 6. For how many years was Balgangadhar Tilak imprisoned in 1908 AD?
Ans. 6 years

Ques 7. When was Bihar separated from Bengal?
Ans. 1912 AD.

Ques 8. Who said the words ‘Politics is the lifeblood of freedom’?
Ans. Arvind Ghosh

Ques 9. When did the attempt to kill King’s Ford in Muzaffarpur take place?
Ans. 1908 AD.

Ques 10. In 1916, who made an agreement between the Muslim League and the Congress?
Ans. Dr. Anne Besant

Ques 11. When did the ‘Surat session’ take place?
Ans. 1907 AD.

Ques 12. Who called Mohammad Ali Jinnah the ‘Emperor of Hindu-Muslim unity’?
Ans. Sarojini Naidu

Ques 13. Who wrote the book ‘Gita Rahasya’?
Ans. Bal Gangadhar Tilak

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: 50 gk questions with answers, 100 general knowledge questions and answers,  100  100 easy general knowledge questions and answers, gk questions in english for students

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here