02 May 2023 Current Affairs

0
125
02 May 2023 Current Affairs
02 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

02 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 May 2023

Ques 1. In which country a workshop on Indian cinema was inaugurated?
Ans. Sri Lanka

Ques 2. Launched by whom, the launch of the world’s biggest and most powerful rocket ‘Starship’ failed?
Ans. SpaceX

Ques 3. Which city has been ranked fourth among the 17 romantic cities in the world by travel portal The Planet magazine?
Ans. Udaipur

Ques 4. Where has the “North Sea” summit with European countries been organized?
Ans. Belgium

Ques 5. In which state the Kisan Sampark Abhiyan program will be started?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 6. Who has been appointed by the Speaker of the Legislative Assembly as the chairman of the Public Accounts Committee for 2023-24?
Ans. Rajendra Rathore

Ques 7. Which state government has announced 3 new conservation sanctuaries?
Ans. Rajasthan

Ques 8. In which regiment has the first batch of women officers been commissioned?
Ans. artillery

Ques 9. How many new municipalities have been notified by the Department of Self-Government?
Ans. 10

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here