GK Question Series Twenty

0
138
GK Question Series Twenty
GK Question Series Twenty

GK Question Series Twenty

GK Question Series Twenty: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty

Ques 1. In which state is Kolleru Lake located?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 2. In which state is Fatehpur Sikri located?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Where is the famous cultural center ‘Bharat Bhawan’ located?
Ans. In Bhopal

Ques 4. In which country was the parliamentary system of governance first implemented?
Ans. Britain

Ques 5. What is the minimum age to become Prime Minister?
Ans. 25 years

Ques 6. When did the first train run in India?
Ans. April 16, 1853

Ques 7. Which Sikh Guru is considered the founder of Sikhism?
Ans. Guru Nanak

Ques 8. Which is called the arena of ‘Europe’?
Ans. Belgium

Ques 9. Which is the leading state in millet production?
Ans. Rajasthan

Ques 10. In which state is Nagar Hole National Park located?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here