GK Question Series Twenty Three

0
31
GK Question Series Twenty Three
GK Question Series Twenty Three

GK Question Series Twenty Three

GK Question Series Twenty Three: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty Three

Ques 1. Dadasaheb Award is given in which field?
Ans. Cinema

Ques 2. Who was the founder of Sikhism
Ans. Guru Nanak

Ques 3. What is the ratio of length and breadth of Indian National Flag?
Ans. 3:2

Ques 4. The failure of which organ causes jaundice?
Ans. Liver

Ques 5. Which article cannot be suspended even during an emergency?
Ans. Article 20 and 21

Ques 6. Who was the first Viceroy of India?
Ans. Lord Canning

Ques 7. How many types of writs are there in India?
Ans. 5

Ques 8. How many fundamental duties are mentioned in the Indian constitution?
Ans. Eleven

Ques 9. The Sharda Act is related to?
Ans. Child marriage

Ques 10. The chairman of the Niti Aayog is?
Ans. Prime Minister

Ques 11. Which planet is considered a dwarf planet?
Ans. Pluto

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here