list of companies and their founders

0
62
list of companies and their founders
list of companies and their founders

list of companies and their founders

list of companies and their founders: In this post we share about companies and their founders. It is a General Knowledge Topic.

Companies and their founders

Ques 1. Who is the founder of Microsoft?
Ans. Bill Gates, Paul Allen (1975)

Ques 2. Who is the founder of WhatsApp?
Ans. Brian Acton, Jain Koum (2009)

Ques 3. Who is the founder of Amazon?
Ans. Jeff Bezos (1994)

Ques 4. Who is the founder of Flipkart?
Ans. Sachin Bansal and Binny Bansal (2007)

Ques 5. Who is the founder of Tesla?
Ans. Elon Musk (2003)

Ques 6. Who is the founder of Intel?
Ans. Gordon Moore (1968)

Ques 7. Who is the founder of Samsung?
Ans. Lee Byungchul (1938)

Ques 8. Who is the founder of Xiaomi?
Ans. Lie Jun (2010)

Ques 9. Who is the founder of Walmart?
Ans. Sam Walton 1962

Ques 10. Who is the founder of Paytm?
Ans. Vijay Shekhar Sharma (2010)

Ques 11. Who is the founder of Google?
Ans. Larry Page, Serge Brin (1998)

Ques 12. Who is the founder of Alibaba?
Ans. Jack Ma (1999)

Ques 13. Who is the founder of Nokia?
Ans. Fredrik Idestam, Leo Mechelin

Ques 14. Who is the founder of Reliance?
Ans. Dhirubhai Ambani (1997)

Ques 15. Who is the founder of Ebay?
Ans. Pierre Omidyar (1995)

Ques 16. Who is the founder of Yahoo?
Ans. David Filo, Jerry Yang (1994)

Ques 17. Who is the founder of Apple?
Ans. Steve Jobs (1976)

Ques 18. Who is the founder of Wikipedia?
Ans. Jimmy Wales (2001)

Ques 19. Who is the founder of YouTube?
Ans. Jawed KarimStee Chen (2005)

Ques 20. Who is the founder of Skype?
Ans. Niklas Zennstrom Janus Friis (2003)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: List of companies and their founders in india, list of indian companies and their founders pdf, List of companies and their founders in the world, all founder name list in india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here