GK Question Series Twenty Six

0
29
GK Question Series Twenty Six
GK Question Series Twenty Six

GK Question Series Twenty Six

GK Question Series Twenty Six: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twenty Six

Ques 1. Who started the first newspaper in India?
Ans. James A. Hickey

Ques 2. Where is ATP produced?
Ans. Mitochondria

Ques 3. What is added to natural rubber to make it stronger and more bouncy?
Ans. Sulphur

Ques 4. Who has written ‘Ratnavali’?
Ans. Harshvardhan

Ques 5. In whose time were Indian universities first established?
Ans. Lord Canning

Ques 6. What is the study of lakes called?
Ans. Limnology

Ques 7. When was the WTO established?
Ans. In 1995

Ques 8. When was the Minimum Wages Act implemented in India?
Ans. In 1936

Ques 9 What is the average amount of salt in sea water?
Ans. 3.5%

Ques 10. In which disease the level of sugar in the blood increases?
Ans. Diabetes mellitus

Ques 11. What % of the land in developing countries is used for agriculture?
Ans. 60%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here