07 June 2024 Current Affairs

0
26
07 June 2024 Current Affairs
07 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

07 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 June 2024 

Ques 1. Who has got absolute majority in Lok Sabha elections 2024?
Ans. NDA

Ques 2. When is World Environment Day celebrated every year?
Ans. 5 June

Ques 3. Which Municipal Corporation is organizing the ‘Masti Ki Pathshala’ summer camp?
Ans. Jaipur Municipal Corporation (Greater)

Ques 4. The government has sacked the CRPF DIG, what is his name?
Ans. Khajan Singh Tokas

Ques 5. The central government has approved the establishment of a new ‘Indian Institute of Management’ in which northeastern state?
Ans. Assam

Ques 6. Halla Tomasdottir has become the new President of which country?
Ans. Iceland

Ques 7. Who has won the Best Actress Award at the New York Indian Film Festival 2024?
Ans. Sanya Malhotra

Ques 8. Who became the first person to fly into space aboard Boeing Starliner’s first crewed mission in June 2024?
Ans. Sunita Williams and Butch Wilmore

Ques 9. What is the number of tigers in Rajasthan’s Tiger Reserve?
Ans. 134

Ques 10. From which country has India received the highest FDI in 2023-24?
Ans. Singapore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here