GK Question Series Twelve

0
26
GK Question Series Twelve
GK Question Series Twelve

GK Question Series Twelve

GK Question Series Twelve: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Twelve

Ques 1. What is SARS?
Ans. Disease spread by virus

Ques 2. Father of Green Revolution in India
Ans. M.S. Swaminathan

Ques 3. Who was the last Mughal ruler?
Ans. Bahadur Shah Zafar

Ques 4. Suez Canal connects.
Ans. Red Sea and Mediterranean Sea

Ques 5. Who was the Prime Minister of Pakistan during the Kargil War?
Ans. Nawaz Sharif

Ques 6. When was the Indian National Congress established?
Ans. 1885 AD

Ques 7. What is the full form of OBC?
Ans. Other Backward classes

Ques 8. Why is SAIL famous?
Ans. For steel production.

Ques 9. Where is Pushkar Mail held?
Ans. Jaipur

Ques 10. Who is called the queen of issues?
Ans. Cardamom

Ques 11. Who was the founder of Nazism?
Ans. Hitler

Ques 12. Who started the religion ‘Deen-e-Ilahi’?
Ans. Akbar

Ques 13. Where is Qutub Minar?
Ans. In Delhi

Ques 14. Where was Azad Hind Fauj established?
Ans. Singapore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, Gk Question for UPSC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here