14 May 2024 Current Affairs

0
30
14 May 2024 Current Affairs
14 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

14 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 May 2024 

Ques 1. On which date is ‘National Technology Day’ celebrated every year?
Ans. 11 May

Ques 2. Who has been re-appointed as the Prime Minister of Russia?
Ans. Mikhail Mishustin

Ques 3. Which country’s government has made changes in its immigration rules?
Ans. Australia

Ques 4. Which bank has announced to close inactive accounts from June 1, 2024?
Ans. Punjab National Bank

Ques 5. What was the cause of the powerful solar storm that hit Earth on May 10, 2024?
Ans. Coronal mass ejection (CME)

Ques 6. Which country has extended the deadline for visa free entry of Indians?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Which disabled social activist has been decorated with “Padma Shri” by President Draupadi Murmu?
Ans. Dr. KS Rajanna

Ques 8. Who won the World Rapid and Blitz Poland Chess Tournament in May 2024?
Ans. Magnus Carlsen

Ques 9. Where was the Triseva conference ‘Parivartan Chintan’ organized under the chairmanship of CDS General Anil Chauhan?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here