GK Question Series Seven

0
21
GK Question Series Seven
GK Question Series Seven

GK Question Series Seven

GK Question Series Seven: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Seven

Ques 1. What is the height of the highest peak of the Himalayas?
Ans. 8850 meters

Ques 2. Which hills are between Narmada and Tapti rivers?
Ans. Satpura Hills

Ques 3. On the banks of which river is the famous Mahakaleshwar temple located?
Ans. Narmada River

Ques 4. By which rivers is the world’s largest delta formed?
Ans. Ganga and Brahmaputra

Ques 5. At which place Bhagirathi and Alaknanda together form Ganga?
Ans. Devprayag

Ques 6. Jawara mines of Udaipur are famous for the excavation of which mineral?
Ans. zinc

Ques 7. Which Indian region is more rich in terms of minerals?
Ans. Chhota Nagpur Plateau

Ques 8. ‘Tehri Dam’ receives water from which river?
Ans. Bhagirathi

Ques 9. In which air is the absence of cyclonic motion found?
Ans. Tornado

Ques 10. Which of the following plants is important in India?
Ans. autumn forest

Ques 11. The much talked about ‘Sardar Sarovar Project’ is in which of the following states?
Ans. Gujarat

Ques 12. Which state is the leader in the development of hydro electric power in India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 13. On which date day and night are equal?
Ans. 23 September

Ques 14. Which river is also known as Greater Ganga?
Ans. Godavari

Ques 15. Which river is famous for changing its course
Ans. Kosi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here