07 May 2024 Current Affairs

0
33
07 May 2024 Current Affairs
07 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

07 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 07 May 2024 

Ques 1. Which country has launched the Moon mission ‘Chang E-6’?
Ans. China

Ques 2. Which bank became the second bank in India to cross Rs 8 trillion market cap?
Ans. ICICI BANK

Ques 3. In which state of India will the annual astro tourism campaign ‘Nakshatra Sabha’ be organised?
Ans. Uttarakhand

Ques 4. Who is the Chief Election Commissioner of India till May 2024?
Ans. Rajeev Kumar

Ques 5. Who has come out on top in the concluded Gulf Youth Games Emirates 2024?
Ans. UAE

Ques 6. Who became the third woman Grand Master of India?
Ans. Vaishali Ramesh Babu

Ques 7. What position does India rank in the World Press Freedom Index 2024?
Ans. 159th

Ques 8. When and where is the 9th ICC Women’s T20 World Cup 2024 going to be held?
Ans. 3 to 20 October in Bangladesh

Ques 9. Which state government has announced ‘Nakshatra Sabha’ astrotourism campaign?
Ans. Uttarakhand

Ques 10. Who won the ‘Green Oscar’ Whitley Gold Award 2024?
Ans. Dr. Purnima Devi Burman

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here