GK Question Series One

0
37
GK Question Series One
GK Question Series One

GK Question

GK Question Series One: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series One

Ques 1. Where did Lord Buddha attain enlightenment?
Ans. Bodhgaya

Ques 2. Who founded Arya Samaj?
Ans. Swami Dayanand

Ques 3. Which is the script of Punjabi language?
Ans. Gurmukhi

Ques 4. In which country was paper invented?
Ans. China

Ques 5. Who was the first Sultan who started paying salaries to soldiers instead of Iqta?
Ans. Alauddin Khilji

Ques 6. Where was Pandit Gangabhatta, the person who crowned Chhatrapati Shivaji, a resident of?
Ans. Banaras

Ques 7. The prostitute named Lal Kunwar was very influential in the administration of which Mughal ruler?
Ans. Bahadurshah

Ques 8. Which Sikh Guru was accused of helping Khusro in his rebellion against Jahangir?
Ans. Guru Arjundev

Ques 9. In which country did the rickshaw first run?
Ans. Japan

Ques 10. Who produces the sound of highest intensity?
Ans. Tiger

Ques 11. Which part of the Sun is visible at the time of solar eclipse?
Ans. Kirit

Ques 12. What is vinegar called in Latin?
Ans. Acetam

Ques 13. When did Aurangzeb get ‘Bibi Ka Maqbara’ constructed?
Ans. In 1679

Ques 14. Who built ‘Jama Masjid of Agra’?
Ans. Jahanara Begum

Ques 15. How many times did Ahmed Shah Abdali attack India?
Ans. 8 times

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf, 100 easy general knowledge questions and answers, 60 general knowledge questions with answers, 50 gk questions with answers, 100 easy general knowledge questions and answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here