24 April 2024 Current Affairs

0
34
24 April 2024 Current Affairs
24 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

24 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 April 2024 

Ques 1. Where did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the Lord Mahavir Nirvana Mahotsav?
Ans. New Delhi

Ques 2. Who became the youngest chess player to win the FIDE Candidates Tournament?
Ans. Dommaraju Gukesh

Ques 3. Which badminton player has retired from international badminton?
Ans. kato momota

Ques 4. Who has been appointed as the brand ambassador of Citroën in India?
Ans. Mahendra Singh Dhoni

Ques 5. In which university has Geoinformatics course been started for the first time in Rajasthan?
Ans. Agricultural University, Jodhpur

Ques 6. Who has launched the Link It Forget It campaign?
Ans. RuPay

Ques 7. How much amount has been approved by the US House of Representatives for the legislative package providing security assistance to Ukraine, Israel and Taiwan?
Ans. 95 billion dollars

Ques 8. Where has SPACE, a major test and evaluation center for sonar systems set up by DRDO for the Indian Navy, been inaugurated?
Ans. Kerala

Ques 9. In which country has Narpat Singh been appointed as Railway Advisor?
Ans. bangladesh

Ques 10. How much is the Indian Army investing in indigenously developing ultra short-range air defense systems to deal with air threats along the borders with China and Pakistan?
Ans. Rs 6,800 crore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india. GK

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here