GK Question Series Nine

0
25
GK Question Series Nine
GK Question Series Nine

GK Question Series Nine

GK Question Series Nine: In this, Blog we Define GK Question and answer in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Nine

Ques 1. Which river forms the Kapil Jaldhara Falls?
Ans. Narmada

Ques 2. Van Ganga and Pan Ganga are tributaries of
Ans. Godavari

Ques 3. Which river flows only through the state of Jammu and Kashmir in India?
Ans. Indus River

Ques 4. Panchganga and Dudhganga are whose tributaries?
Ans. Krishna River

Ques 5. Who was the first woman Prime Minister of Australia?
Ans. Julia Gillard

Ques 6. Which is the simplest aromatic hydrocarbon?
Ans. Benzene

Ques 7. Which is the chemical used to eliminate algae in water tanks?
Ans. Copper Sulphate

Ques 8. What is the Supreme Court of Australia and New Zealand called?
Ans. Supreme People’s Court

Ques 9. Who is effectively controlling the stock market?
Ans. SEBI

Ques 10. In which state is Masinram, the place with highest rainfall in India?
Ans. Meghalaya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here