08 May 2024 Current Affairs

0
32
08 May 2024 Current Affairs
08 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

08 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 08 May 2024 

Ques 1. Which team has won the title of the 10th season of Indian Super League 2023-24?
Ans. Mumbai City FC

Ques 2. Who is the first Chairman of GST Appellate Tribunal (GSTAT)?
Ans. Sanjay Kumar Mishra

Ques 3. Who has topped the World Press Freedom Index 2024?
Ans. norway

Ques 4. Which is the first religious place trust of the state to be completely solar powered?
Ans. Jasol Dham Trust

Ques 5. Where does India rank in the World Press Freedom Index 2024?
Ans. 159

Ques 6. USATF Who has won first place in the men’s high jump competition at the festival?
Ans. Tejaswini Shankar

Ques 7. Who has taken charge of the Air Force Training Command?
Ans. Nagesh Kapoor

Ques 8. In which wildlife sanctuary of Rajasthan has a rare spider named ‘Green Lynx’ been found?
Ans. Tal Chhapar Wildlife Sanctuary, Churu

Ques 9. Which has become the first university in India to launch online Harvard program?
Ans. Chandigarh University

Ques 10. In which state have the names of eight railway stations been changed?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Which place of Rajasthan has been selected by the Union Tourism Ministry for the ‘Cool Summers of India’ campaign?
Ans. Mount Abu, Sirohi

Ques 12. What percentage of seats were reserved for women in the Bar Association Committee by the Supreme Court?
Ans. 33%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here