GK Question Series Four

0
30
GK Question Series Four
GK Question Series Four

GK Question Series Four

GK Question Series Four: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Four

Ques 1. On what is the expenditure of Union Public Service Commission based?
Ans. Consolidated Fund of India

Ques 2. The enzyme which is converted into fatty acids and glycerol?
Ans. Lipase

Ques 3. In which country is the maximum production of peanuts done?
Ans. India

Ques 4. In which state is Masinram, the place with highest rainfall in India?
Ans. Meghalaya

Ques 5. Where was the first meeting of Bihar Socialist Party held?
Ans. Patna

Ques 6. What was the original name of Swami Dayanand Saraswati?
Ans. Moolshankar

Ques 7. Where is coal found in abundance in India?
Ans. Gondwana region

Ques 8. Who is effectively controlling the stock market?
Ans. SEBI

Ques 9. How is Mahatma Gandhi’s birthday celebrated?
Ans. International Day of Non-Violence

Ques 10. Which is the edible part of paddy?
Ans. Seeds

Ques 11. What type of nuclear process takes place in a nuclear reactor?
Ans. Controlled fragmentation

Ques 12. For which crop is stem cutting propagation used?
Ans. Sugarcane

Ques 13. Indian Universities Act was passed during the time of which Viceroy?
Ans. Lord Curzon

Ques 14. Who was the inventor of ball pen?
Ans. John Bond

Ques 15. Who appoints the Chief Justice of the High Court of the state?
Ans. President

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here