GK Question Series Eight

0
28
GK Question Series Eight
GK Question Series Eight

GK Question Series Eight

GK Question Series Eight: In this, Blog we Define GK Question Series in daily basis. It is very Important for All Competitive Exam Like: SSC, BANK, LDC, IA, Programmer, Etc. GK Question is Main topic for all exam.

GK Question Series Eight

Ques 1. During which movement did the tea garden workers of Assam demand increase in wages?
Ans. Non Cooperation Movement

Ques 2. Who among Akbar’s Navaratnas was born in Nagaur (Rajasthan)?
Ans. Abul Fazal

Ques 3. Who appoints the Chief Justice of the High Court of the state?
Ans. President

Ques 4. On what is the expenditure of Union Public Service Commission based?
Ans. Consolidated Fund of India

Ques 5. The enzyme which is converted into fatty acids and glycerol?
Ans. Lipase

Ques 6. In which state of India does monsoon arrive first?
Ans. Kerala

Ques 7. Who was the first woman Governor of India?
Ans. Sarojini Naidu

Ques 8. What is the source of oxygen produced in photosynthesis?
Ans. Water

Ques 9. How is Mahatma Gandhi’s birthday celebrated?
Ans. International Day of Non-Violence

Ques 10. Which is the edible part of paddy?
Ans. Seeds

Ques 11. Which Prime Minister of India gave the slogan of eradicating poverty?
Ans. Indira Gandhi

Ques 12. Where was the first meeting of Bihar Socialist Party held?
Ans. Patna

Ques 13. From which ore is zinc extracted?
Ans. Zinc Blend

Ques 14. Who was the inventor of ball pen?
Ans. John Bond

Ques 15. To which country does the famous golfer Vijay Singh belong?
Ans. Fiji

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: general knowledge questions with answers english, general knowledge questions with answers in hindi, 100 general knowledge questions and answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here