Current Affairs Pdf || 08 August 2021

1
127
Current Affairs Pdf
Current Affairs

Current Affairs Pdf

Current Affairs Pdf: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs Pdf 08 Aug 2021

Ques 1. Which has become the fifth country to sign the ISA agreement?
Ans. Germany

Ques 2. India Network Olympics has broken the Asia record in 4×400 run of how many minutes?
Ans. 3:00:25

Ques 3. Writer Padma Sachdev has passed away, she was a famous writer of which language?
Ans. Dogri

Ques 4. Which department has started the work of setting up agriculture-automated weather stations?
Ans. India Meteorological Department

Ques 5. Which political party’s leader Jawahar Sarkar has been sworn in as a Rajya Sabha member?
Ans. TMC

Ques 6. In which union territory of India, Maldives-style water villas have been announced to be established?
Ans. Lakshadweep

Ques 7. The Delhi government has approved the proposal to increase the salary of MLAs by what percentage?
Ans. 66 percent

Ques 8. Which day is celebrated all over India on 7th August?
Ans. National Handloom Day

Ques 9. Which sports award has been renamed as Major Dhyan Chand Sports Award?
Ans. Rajiv Gandhi Sports Award

Ques 10. Which city topped in “2s Best Student Cities Ranking”?
Ans. London

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here