Current Affairs Of India || 09 Aug 2021

1
134
Current Affairs Of India
Current Affairs

Current Affairs Of India

In this post, we share daily updated Current Affairs Of India. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Current Affairs India 09 August 2021

Ques 1. Which engine is going to be used by Indian Railways instead of diesel engines?
Ans. hydrogen fuel

Ques 2. Who has won gold in the best 87.58m Javelin Tho?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 3. Which state government has launched a nutrition program for women and children?
Ans. Government of Rajasthan

Ques 4. Which country has to restrict sunscreen containing chemicals that harm corals from all its marine national parks?
Ans. Thailand

Ques 5. Which day is celebrated all over the world on 8th August?
Ans. international cat day

Ques 6. When has ISRO announced the launch of an earth observation satellite “E0S-03” from the Satish Dhawan Space Center?
Ans. 12 august

Ques 7. Dr. Dhriti Banerjee has been approved to appoint which woman director of the Zoological Survey of India?
Ans. First

Ques 8. The Central Government has announced to change the name of Rajiv Gandhi Khel Ratna Award after whom?
Ans. Major Dhyan Chand

Ques 9. Which IIT institute has launched earthquake early warning mobile app “EEW” for Uttarakhand?
Ans. IIT Roorkee

Ques 10. Food delivery platform Swiggy has announced the launch of electric cycle for food delivery in which city?
Ans. Hyderabad

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here