Current Affairs Weekly || 07 Aug 2021

1
144
Current Affairs Weekly
Current Affairs

Current Affairs Weekly

Current Affairs Weekly: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Who’s candidate applies for the competitive exam who must read these all post.

Weekly Current Affairs 07 Aug 2021

Ques 1. Which of India’s indigenous aircraft carriers Vikrant has conducted its first sea trial?
Ans. First

Ques 2. After how many years has the Indian men’s hockey team won a medal in the Olympics, creating history?
Ans. 41 years

Ques 3. Which organization has built the world’s highest vehicular road in Eastern Ladakh?
Ans. border roads organization

Ques 4. APEDA has tied up with the University of Agricultural Sciences located in which city to promote agri-export?
Ans. Bangalore

Ques 5. How many loan agreements have been signed for the second phase of the Dam Rehabilitation and Improvement Project?
Ans. 250 million dollars

Ques 6. Which scheme for school education has been approved by the cabinet to continue from April 2021 to March 31, 2026?
Ans. holistic education plan

Ques 7. Since when has the Shri Ram Janmabhoomi Teerth Kshetra Trust allowed the devotee to have darshan of the adorable Ramlala in the Ram temple?
Ans. December 2023

Ques 8. The Principal Scientific Adviser to the Government of India has virtualized a decentralized biomedical waste furnace in Buxar in which state?
Ans. A state in Eastern India

Ques 9. Which space agency will launch the “Boeing Orbital Flight Test-2” mission?
Ans. NASA

Ques 10. Which bank has launched the “Shopkeeper Over Draft Scheme”?
Ans. HDFC Bank

 

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk
with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here